3 γρήγορες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν Poinsettia

3 γρήγορες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν Poinsettia

November 24, 2022 Off By scholarjapa

Αν είστε σαν εμένα και με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, μέρος της προετοιμασίας για τις διακοπές είναι να αγοράσετε ένα αλεξανδρινό… ή τρία ή τέσσερα από αυτά.

Ενώ πολλά καταστήματα έφτιαξαν το χριστουγεννιάτικο απόθεμά τους πριν έρθουν και φύγουν το Halloween, το βρίσκω αληθής σημάδι της έναρξης των διακοπών είναι όταν βλέπεις αλεξανδρινές στα καταστήματα.

Αλλά προτού πάρετε ένα για να το φέρετε στο σπίτι, διαβάστε αυτές τις τρεις γρήγορες συμβουλές για να διατηρήσετε το αλεξανδρινό σας υπέροχο όλη τη σεζόν.

Μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό σας κέντρο κήπου, στο ανθοπωλείο στο δρόμο, στο κατάστημα σιδηρικών, σε όλα τα μεγάλα κουτιά, στα παζάρια εκκλησιών, σε αυτές τις μπουτίκ αρκετά τετράγωνα και ακόμη και στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας – στα τέλη Νοεμβρίου, οι αλεξανδρινές είναι παντού.

Σχετική ανάγνωση: 3 τρόποι αποθήκευσης καταστρέφουν τα Poinsettias + Πώς να επιλέξετε ένα φυτό που θα αντέξει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αυτά τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φυτά εμφανίζονται ακριβώς τη στιγμή που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει.

Επειδή προέρχονται από ένα φυσικά τροπικό κλίμα, χρειάζονται λίγο επιπλέον TLC. Ευτυχώς για εμάς, αυτό είναι αρκετά εύκολο να το κάνουμε και, με ελάχιστη προσπάθεια, θα ευθυμούμε τα σπίτια μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ακολουθήστε αυτές τις τρεις συμβουλές και θα έχετε ένα αλεξανδρινό που θα μεγαλώνει για τα επόμενα χρόνια μόλις τελειώσουν οι διακοπές.

1. Προστατέψτε το Poinsettia σας για το Ride Home

Ο κρύος αέρας μειώνει δραστικά τη διάρκεια ζωής του αλεξανδρινού σας. Όταν το φυτό εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες ή ρεύματα στο σπίτι σας, θα ρίξει τα βράκτια του (τα χρωματιστά φύλλα) πολύ νωρίτερα, καθώς το κρύο πυροδοτεί την περίοδο αδράνειας του φυτού.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου ο χειμώνας σημαίνει ότι οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι κάτω από 60 βαθμούς F, θα χρειαστεί να λάβετε προφυλάξεις για να πάρετε το poinsettia στο σπίτι σας. Όταν αγοράζετε ένα από ένα φυτώριο ή ένα κατάστημα λουλουδιών, πιθανότατα θα έχουν προστατευτικά μανίκια για να τα βάλετε στην κορυφή του φυτού σας για να το προστατεύσετε από το κρύο. Εάν το αγοράσετε από όπου δεν προσφέρουν μανίκια, πιάστε μερικές επιπλέον σακούλες και περάστε τις πάνω από το πάνω μέρος του φυτού.

Σχεδιάστε να το φέρετε κατευθείαν στο σπίτι, ώστε να μην κάθεται σε κρύο αυτοκίνητο. Όταν παίρνετε το φυτό σας στο σπίτι, θα είναι πιο χαρούμενο σε θερμοκρασίες μεταξύ 60-70 βαθμών F μακριά από πόρτες και παράθυρα με ρεύματα.

2. Σχετικά με αυτό το γυαλιστερό προστατευτικό μανίκι

Οι αλεξανδρινές συνήθως πωλούνται με ένα προστατευτικό πλαστικό μανίκι νηπιαγωγείου γύρω από το εξωτερικό της γλάστρας. Συχνά τυπώνονται με λαμπερά χρώματα ή μοτίβα που αντιπροσωπεύουν τις γιορτές και κάνουν το όλο πράγμα να φαίνεται πιο ωραίο από το φυτώριο στο οποίο καλλιεργείται το φυτό. Το μανίκι προστατεύει την επιφάνεια στην οποία έχει τοποθετηθεί το αλεξανδρινό σας. Αλλά επιτρέπει επίσης τη συλλογή νερού στον πυθμένα. αυτό είναι πρόβλημα.

Οι Poinsettias προτιμούν το υγρό έδαφος ανά πάσα στιγμή αλλά μισώ βρεγμένα πόδια.

Για να μην σαπίσει το αλεξανδρινό σας, κόψτε μια τρύπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος του προστατευτικού χιτωνίου και τοποθετήστε το σε ένα πιατάκι. Ή αφαιρέστε το μανίκι και ποτίστε το φυτό, αφήνοντάς το να στραγγίσει καλά πριν το ξαναβάλετε στο μανίκι.

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το μανίκι εξ ολοκλήρου και να εμφανίσετε τη γλάστρα για το νηπιαγωγείο μέσα σε ένα πιο εορταστικό δοχείο για τις γιορτές. Απλά φροντίστε να το βγάζετε έξω μετά από κάθε πότισμα. Ποτίστε την αλεξανδριανή σας όποτε στεγνώσει το πάνω μέρος του χώματος.

3. Κοντά στο παράθυρο, όχι σε αυτό

Τα Poinsettias αγαπούν το φωτεινό, έμμεσο ηλιακό φως. Το καλύτερο μέρος για να εμφανίσετε το φυτό σας είναι κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο, όχι σε αυτό. Πολύ κοντά και κινδυνεύετε να κάψετε τα φύλλα. Επίσης, εάν ζείτε σε μια περιοχή με κρύους χειμώνες, τα παράθυρα είναι πολύ κρύα για αλεξανδρινό. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά σημεία μέχρι να βρείτε το κατάλληλο.

Επαγγελματική συμβουλή: αν έχετε γάτα, βρείτε το μέρος όπου τους αρέσει να χουχουλιάζουν στον ήλιο, και η αλεξανδρινή σας θα είναι χαρούμενη κοντά σε αυτό το σημείο.

Και αυτό είναι αυτό.

Βλέπω? Σας είπα ότι ήταν γρήγορο και εύκολο. Εάν έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές, θα έχετε μια αλεξανδρούπολη που θα φαίνεται φανταστική όταν καλείτε την Πρωτοχρονιά.

Μπορείτε ακόμη να το κρατήσετε και να το βάλετε να ανθίσει ξανά τα επόμενα Χριστούγεννα. Καθώς τείνουν να αδρανούν μετά τις διακοπές, είναι ακόμα πιο εύκολο να τα φροντίζετε κατά το υπόλοιπο του έτους.

Μπορείτε εύκολα να πολλαπλασιάσετε την αλεξανδρινή παίρνοντας μοσχεύματα από το φυτό σας.

Φανταστείτε να παίρνετε αυτό το ένα αλεξανδρινό και να το κάνετε πέντε μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα – στιγμιαία δώρα Χριστουγέννων! Αλλά πρόσεχε; είναι παράνομο να διαδίδονται μερικά από αυτά.

Όχι, δεν κάνω πλάκα.

Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για τον τρόπο πολλαπλασιασμού τους και πατέντες φυτών εδώ.

Τα Poinsettia είναι μόνο ένα από τα πολλά φυτά που συνδέονται με τις διακοπές. Γιατί να μην φέρετε στο σπίτι ένα από αυτά τα άλλα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φυτά για να διακοσμήσετε το σπίτι σας;

Τώρα που έχετε κατακτήσει τη φροντίδα και το τάισμα της αλεξανδρινής σας, μπορούμε να μιλήσουμε για εκείνον τον θλιβερό χριστουγεννιάτικο κάκτο που δεν έχει ανθίσει εδώ και χρόνια; Ναι.