Πώς να καλλιεργήσετε την αλόη ως φυτό αέρα

Πώς να καλλιεργήσετε την αλόη ως φυτό αέρα

November 24, 2022 Off By scholarjapa

Η αλόη βέρα είναι πιθανότατα το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου στη γη. Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα φυτά εσωτερικού χώρου τα έχουν, πιθανώς επειδή είναι τόσο εύκολο να διατηρηθούν στη ζωή. Μοιάζουν περισσότερο με έπιπλα παρά με φυτό. Ανεξάρτητα από το πόσο παραμελούμε, αμέτρητες αλόες συνεχίζουν να αναπτύσσονται στα σπίτια των ανθρώπων, χρόνο με τον χρόνο.

Είναι ακριβώς αυτή η ανθεκτική φήμη που τους κάνει επίσης λίγο βαρετούς.

Ας το παραδεχτούμε, η αμετάβλητη φύση της αλόης δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ενθουσιασμό ενός νέου φύλλου Monstera deliciosa που ξεδιπλώνεται. Σήμερα λοιπόν, θα ήθελα να ενισχύσω την ελκυστικότητα των φυτών εσωτερικού χώρου της αλόης.

Τι θα γινόταν αν μεταφέραμε την αλόη σας από το τραπεζάκι στον αέρα;

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, η αλόη βέρα είναι ένα παχύφυτο που διαφημίζεται για το θεραπευτικό τζελ αλόης βέρα. Στον εγγενή βιότοπό τους, αναπτύσσονται σε αμμώδες έδαφος με ρηχές ρίζες. Έχουν προσαρμοστεί στο να ζουν σε ξηρό κλίμα αποθηκεύοντας νερό στα σαρκώδη φύλλα τους. Παραδόξως, είναι ένα από τα λίγα φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν με σπάνιο πότισμα. (Πιθανώς το μυστικό για την επιβίωσή τους.) Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά σχετικά με την αλόη που προκαλούν έκπληξη.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι μπορείτε να καλλιεργήσετε την αλόη ως φυτό αέρα;

Ναι, σχεδόν όλα τα επίφυτα μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς χώμα. Στην άγρια ​​φύση, μπορείτε να βρείτε την αλόη να προσκολλάται στην άκρη ενός γκρεμού ή να μεγαλώνει στην εγκοπή ενός δέντρου. Με λίγα καταλύματα, μπορείτε να έχετε ένα χαρούμενο φυτό αλόης που αναπτύσσεται έξω από μια παραδοσιακή γλάστρα. Δεν απαιτείται γκρεμός.

Ε, αυτό είναι ενδιαφέρον, Τρέισι. Η αλόη μεγαλώνει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο;

Όχι πραγματικά.

Τότε γιατί να το κάνεις;

Επειδή είναι διασκεδαστικό και μιμείται το πώς η αλόη μερικές φορές μπορεί να αναπτυχθεί στη φύση. Και επειδή ίσως η αλόη σου να θέλει να ανακατευτεί περισσότερο από αυτή την ηλίθια καλαθέα που έχεις για μια φορά. Ίσως η αλόη σας που σέβεται τον εαυτό σας να βαρεθεί να είναι το βαρετό, υπεύθυνο φυτό της ομάδας και να θέλει να νιώσει τον αέρα μέσα από τις ρίζες της. Ε; Το σκέφτηκες;

Αχαμ, συγγνώμη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα επίφυτο είναι ένα είδος φυτού που παραδοσιακά αναπτύσσεται στο φλώτσωμα και το τζετσάμ που βρίσκονται στη βάση των δέντρων και στις γωνίες και τις γωνίες ενός γκρεμού ή ενός ογκόλιθου. Ένας κάκτος των Χριστουγέννων ή των Ευχαριστιών είναι ένα άλλο παράδειγμα επίθυτου. Δεν χρειάζονται οι ρίζες τους για να αναπτυχθούν υπόγεια στο έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

Τώρα που το ενδιαφέρον σας έχει κεντριστεί, ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσο εύκολο είναι να μετατρέψετε ένα φυτό αλόης σε γλάστρα σε επίφυτο.

Σημειώσεις πριν ξεκινήσουμε:

Αυτός είναι περισσότερο ένας διασκεδαστικός τρόπος καλλιέργειας αλόης. Δεν έχω βρει κανένα πλεονέκτημα να το μεγαλώνω με αυτόν τον τρόπο σε γλάστρα με χώμα. Δεν θα αποκτήσετε ξαφνικά τεράστια φυτά αλόης μεγαλώνοντάς τα χωρίς χώμα ή κάτι τέτοιο. Είναι απλώς διαφορετικό, και μερικές φορές το διαφορετικό μπορεί να είναι διασκεδαστικό.

Χρησιμοποιούμε ένα υπόστρωμα για να δώσουμε στις ρίζες της αλόης κάτι να αναπτυχθούν γύρω, καθώς και να δώσουμε στη δέσμη της ρίζας μια μικρή δομή μόλις τυλιχτεί στη λινάτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά βότσαλα, μέσα καλλιέργειας χωρίς χώμα όπως κοκοφοίνικα καρύδας ή και τα δύο. Ωστόσο, θεωρώ ότι έχοντας κάτι άλλο εκτός από απλά βότσαλα, πρέπει να ποτίζω την αλόη λιγότερο συχνά. Το κοκοφοίνικα καρύδας κρατά την υγρασία περισσότερο, επιτρέποντας στις ρίζες να απορροφήσουν το νερό πριν εξατμιστεί. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μόνο πέτρες, θα πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά.

Αυτά μοιάζουν λίγο με κεφαλόποδα όταν κρέμονται στο παράθυρο. Αν θέλετε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί, θα μπορούσατε να βάψετε τη λινάτσα σε ελκυστικά χρώματα. Φτιάξτε δύο ή τρία κρεμαστά φυτά αέρα αλόης για μια υπέροχη υποθαλάσσια περιποίηση παραθύρων.

Υλικά

Τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά εύκολο να τα βρεις. Το τοπικό σας κατάστημα Walmart ή χειροτεχνίας έχει όλα όσα χρειάζεστε.

  • Ψαλίδια
  • Ένα τετράγωνο λινάτσα, πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να περικλείει τις ρίζες της αλόης, συν κάποιο υπόστρωμα
  • Βαμβακερό κορδόνι, κορδόνι του χασάπη δουλευει τελεια
  • Βότσαλα
  • Μέσα καλλιέργειας χωρίς χώμα, όπως κοκοφοίνικα καρύδας, προαιρετικά, αλλά σημαίνει λιγότερο συχνό πότισμα
  • Ένα μικρό φυτό αλόης

Η διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρέστε το φυτό της αλόης σας από τη γλάστρα και ξεπλύνετε το χώμα από τις ρίζες. Αφήστε το φυτό της αλόης στην άκρη προς το παρόν.

Βήμα 2.

Κόψτε ένα τετράγωνο λινάτσα. Έκοψα το δικό μου σε περίπου 10”x10”. Δεν πειράζει αν είναι στη μεγαλύτερη πλευρά, καθώς θα το κόψουμε για να ταιριάζει αργότερα.

Βήμα 3.

Τοποθετήστε περίπου το 1/3 του φλιτζανιού (μια μικρή χούφτα) βότσαλα στο κέντρο της λινάτσας. Αυτό δίνει στις ρίζες κάτι για να προσκολληθούν και να αναπτυχθούν γύρω. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μέσα καλλιέργειας χωρίς ρύπους εάν τα χρησιμοποιείτε.

Βήμα 4.

Τοποθετήστε το φυτό αλόης στο κέντρο των βότσαλων και των μέσων. Συγκεντρώστε απαλά τις άκρες της λινάτσας γύρω από τη βάση της αλόης. Χρησιμοποιώντας το βαμβακερό κορδόνι, δέστε τη λινάτσα σφιχτά στη βάση. Πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό για να μην διαλύεται η λινάτσα αλλά όχι τόσο σφιχτό ώστε να στραγγαλίζει το φυτό της αλόης.

Βήμα 5.

Κόψτε την περίσσεια λινάτσας.

Βήμα 6.

Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε τη λινάτσα ακάλυπτη. Είναι μια ωραία φυσική εμφάνιση. Ή μπορείτε να τυλίξετε το εξωτερικό με βαμβακερό κορδόνι για μια εμφάνιση kokedama. Το πρόσθετο πλεονέκτημα του τυλίγματος του εξωτερικού της λινάτσας είναι ότι το βαμβακερό κορδόνι θα απομακρύνει την υγρασία από τον αέρα και θα συγκρατήσει την υγρασία αφού ποτίσετε το φυτό, επιτρέποντας στην αλόη περισσότερο χρόνο να το απορροφήσει.

Αφήστε μια ουρά για να κρεμάσετε το μικρό σας φυτό αλόης αέρα ή κόψτε το και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του.

Πότισμα

Για να ποτίσετε το φυτό σας με αέρα αλόης, μπορείτε να βάλετε το τυλιγμένο άκρο με λινάτσα σε ένα πιάτο με νερό για λίγα λεπτά πριν το ξανακρεμάσετε ή μπορείτε να θολώσετε τη λινάτσα με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εάν επιλέξετε το μπουκάλι με σπρέι, είναι καλύτερο να ψεκάζετε τη λινάτσα καθημερινά. Εάν επιλέξετε να μουλιάσετε την αλόη σε ένα πιάτο, χρειάζεται να το κάνετε μόνο μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Κρεμάστε την Αλόη σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρεμάσει το φυτό της αλόης σας σε σημείο που μπορεί να δέχεται τουλάχιστον 4-6 ώρες την ημέρα έντονο ηλιακό φως. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ελέγχετε περιοδικά την αλόη σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν δέχεται πολύ ήλιο και δεν καίγεται.

Κουτάβια

Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να «σηκώσετε» κουτάβια αλόης από ένα μεγαλύτερο φυτό αλόης. Φαντάζομαι τέσσερα ή πέντε μικροσκοπικά κρεμαστά φυτά αλόης σε ένα παράθυρο κοντά στο μεγαλύτερο μητρικό φυτό. Για μικρότερες αλόες, θα μπορούσατε ακόμη και να κολλήσετε ένα μαγνήτη στο εξωτερικό της λινάτσας και να βάλετε το φυτό αέρος αλόης σας στο ψυγείο.

Ό,τι κι αν κάνετε, διασκεδάστε με αυτό και στείλτε μας φωτογραφίες.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο διασκεδαστικό έργο φυτών σας; Γιατί να μην φτιάξετε ένα terrarium;