Πώς να σώσετε μια ορχιδέα με σήψη ριζών

Πώς να σώσετε μια ορχιδέα με σήψη ριζών

October 4, 2022 Off By scholarjapa

Η σήψη των ριζών είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες της ορχιδέας. Μην αφήσετε αυτό να σκοτώσει ξανά τα όμορφα λουλούδια σας χρησιμοποιώντας αυτήν την απλή μέθοδο για να σώσετε μια ορχιδέα από τη σήψη των ριζών.

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να μάθετε να εντοπίζετε το πρόβλημα, το πρώτο σημάδι που θα παρατηρήσουμε που δείχνει ότι οι ρίζες του φυτού είναι σάπιες είναι όταν τα φύλλα κιτρινίζουν και μαραίνονται μέχρι να γίνουν καφέ.

Εάν δεν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα έγκαιρα, το φυτό θα καταλήξει να πεθάνει επειδή οι ρίζες και η βάση του στελέχους σαπίζουν και δεν μπορούν να τραφούν σωστά.

Εάν αυτό που θέλετε είναι να μάθετε πώς να αναβιώσετε μια ορχιδέα με ξηρές ρίζες, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε όλο το υπόστρωμα από την ορχιδέα σας, προσέχοντας ιδιαίτερα τις ρίζες που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα και να κλαδέψετε αυτές που φαίνονται πιο ξηρές ή μη αναστρέψιμες.

Ανάλογα με το επίπεδο ζημιάς που μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα ή δύο ακόμη πράγματα, για να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να σώσετε τις ορχιδέες σας από τη σήψη των ριζών, δείτε το παρακάτω βίντεο όπου το misfol.com θα σας διδάξει βήμα-βήμα όλα όσα πρέπει να κάνετε.