10 Απαραίτητες Καλλιέργειες για έναν Αυτοδύναμο Κήπο

10 Απαραίτητες Καλλιέργειες για έναν Αυτοδύναμο Κήπο

June 29, 2022 Off By scholarjapa

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη φύτευση ενός κήπου για αυτάρκεια. Σας δίνει εμπειρία και δεξιότητες και παρέχει επίσης υγιεινή τροφή που αρέσει στην οικογένειά σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και επίσης να τρώτε το αγαπημένο σας λαχανικό χρόνο με το χρόνο.

Αλλά δεν μεγαλώνουν όλα τα λαχανικά με τον ίδιο τρόπο ή την ίδια στιγμή. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό για έναν αυτάρκη κήπο να τα γνωρίζει, ώστε να αποκομιστούν πλήρη οφέλη στο μέλλον.

Ο αρχάριος πρέπει να ξεκινήσει με εκείνες τις καλλιέργειες που είναι εύκολο να αναπτυχθούν και χαμηλού κόστους. Τα παρακάτω λαχανικά είναι καλά για έναν κήπο αυτάρκειας.

1. Καρότα:

καρότα είναι η καλύτερη καλλιέργεια για έναν αυτάρκη κήπο. Τα καρότα μπορούν να καλλιεργηθούν όλο το χρόνο με σωστό προγραμματισμό. Είναι επίσης πολύ εύκολο να αναπτυχθούν και να αποθηκευτούν. Αρκεί να σπείρουμε τους καλούς σπόρους, έχουν την ικανότητα να φυτρώνουν απευθείας στο χώμα, και δεν χρειάζεται να τους βάλουμε σε δίσκους δενδρυλλίων.

Άρα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορούμε επίσης να πάρουμε περισσότερες καλλιέργειες από ένα μικρό χώρο όπως γλάστρες ή δοχεία επειδή αναπτύσσεται εύκολα ακόμα και σε μικρό χώρο.

2. Ντομάτες:

ο ντομάτα είναι το δεύτερο καλύτερο φυτό για κήπο αυτάρκειας. Χρειάζεται χρόνος και φροντίδα για να αναπτυχθούν, αλλά η σοδειά τους είναι σαν ευλογία για τους κηπουρούς. Μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε μικρό μέρος.

Κάθε οικογένεια το λατρεύει, επομένως είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή εισοδήματος αν θέλετε για κηπουρική στην αγορά. Εάν φυτέψετε 10 ή 15 φυτά, μπορεί να σας δώσει έως και 100 λίβρες της καλλιέργειας.

3. Λάχανο:

Λάχανο είναι η καλύτερη επιλογή για έναν αυτοδύναμο κήπο. Το λάχανο είναι ένα θρεπτικό λαχανικό. Παράγει καλή σοδειά εάν προστατεύεται από παράσιτα. Το λάχανο είναι μια πρόκληση για αρχάριους, αλλά μόνο λίγη προσοχή θα χρειαστεί για την καλύτερη ανάπτυξη του λάχανου.

Πατάτες:

Πατάτες είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Οι πατάτες είναι καλές για κάθε κηπουρό αλλά είναι επίσης πολύ ευεργετικές για τον αυτάρκη κηπουρό. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν. Απλά πρέπει να σπείρουμε τον πατατόσπορο στο χώμα με τα μάτια.

Οι πατάτες μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε μια μικρή περιοχή, ώστε οι κηπουροί να τις καλλιεργούν εύκολα σε σακιά και δοχεία. Οι πατάτες θα είναι έτοιμες για συγκομιδή μετά από 3 μήνες. Επίσης, αποθηκεύονται πολύ εύκολα. Εάν οι πατάτες διατηρούνται δροσερές, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε για έως και 6 μήνες ή περισσότερο.

Κρεμμύδια:

Κρεμμύδι είναι μια χρήσιμη καλλιέργεια για κάθε κήπο. Αλλά για έναν αυτάρκη κήπο, είναι ένα υπέροχο λαχανικό. Μπορείτε να καλλιεργήσετε κρεμμύδια με κάθε τρόπο, από σπόρους και επίσης έτοιμα σπορόφυτα.

Η καλλιέργεια κρεμμυδιών είναι ευκολότερη από οποιαδήποτε καλλιέργεια. Επίσης μεγαλώνει εύκολα σε μικρό χώρο. Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται σε κάθε φαγητό και έτσι αρέσει σε κάθε οικογένεια. Γι’ αυτό κάθε κηπουρός πρέπει να τα καλλιεργεί.

Σκόρδο:

Σκόρδο είναι μια εξαιρετική τροφή για έναν αυτάρκη κήπο. Είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί και μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε σκόρδο οπουδήποτε στον κήπο σας. Μπορεί να αποθηκευτεί για πολλούς μήνες εάν προστατεύεται από το υπερβολικό κρύο.

Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε κάθε τρόφιμο, επομένως η υψηλή του απόδοση είναι πολύ ευεργετική για κάθε κηπουρό. Η συγκεκριμένη ποσότητα του χρησιμοποιείται και στην ιατρική. Ως εκ τούτου, είναι μια ωφέλιμη καλλιέργεια από κάθε άποψη.

Κολοκύθι:

Κολοκύθι είναι χρήσιμο για κηπουρούς που θέλουν πραγματικά να φυτέψουν έναν αυτάρκη κήπο. Οι κηπουροί δεν χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά πάνω τους, παρά μόνο για να σώσουν τα αμπέλια τους από τη σήψη.

Λόγω των αμπελιών τους, καταλαμβάνει λίγο χώρο στο έδαφος εάν χρησιμοποιείτε πέργκολα. Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Και είναι επίσης πολύ εύκολο να αποθηκευτούν.

Φασολάκια:

Φασολάκια είναι ένα υπέροχο λαχανικό για έναν αυτάρκη κήπο. Κάθε μέλος της οικογένειας λατρεύει να τρώει αυτό το λαχανικό. Με λίγη προσοχή από τον κηπουρό, αυτά τα φασόλια παράγουν μια υπέροχη σοδειά.

Έχουν πολλές ποικιλίες που είναι ελαφρώς πιο εύκολο να αναπτυχθούν. Οι κηπουροί μπορούν να επωφεληθούν από αυτό καλλιεργώντας διαφορετικούς τύπους φασολιών ανάλογα με τη γη τους.

Παντζάρι:

Παντζάρι είναι μια καλή επιλογή για έναν αυτοδύναμο κήπο. Ωριμάζει πολύ γρήγορα και έτσι οι κηπουροί μπορούν να το καλλιεργήσουν πολλές φορές.

Είναι επίσης εύκολο να αποθηκευτούν. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε καλά σε κρύο καιρό. Τα παντζάρια καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο την καλλιεργητική περίοδο, έτσι ώστε οι κηπουροί να έχουν καλή σοδειά παντζαριού καλλιεργώντας το μαζί με άλλες καλλιέργειες.

Λάχανο:

Λάχανο είναι ένα φυτό υψηλής παραγωγικότητας που πρέπει να φυτευτεί σε έναν αυτάρκη κήπο. Τα φυτά του λάχανου αναπτύσσονται καλά και στις δύο εποχές. Εάν καλλιεργείτε κατσαρό λάχανο στο κρύο, πάρτε το σε ένα ζεστό σπίτι για να το προστατέψετε από το κρύο. Αυτό όχι μόνο θα κάνει τα φυτά του λάχανου να αναπτυχθούν καλύτερα αλλά και θα διατηρήσουν τη γεύση τους.

Το πιο κρύο γλυκαίνει το λάχανο, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε τη συγκομιδή δύο ποικιλιών. Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε εύκολα σε δροσερό μέρος.