Τα πιο εύκολα λαχανικά για να αναπτυχθούν σε ένα μίνι ή μικρό θερμοκήπιο

Τα πιο εύκολα λαχανικά για να αναπτυχθούν σε ένα μίνι ή μικρό θερμοκήπιο

June 29, 2022 Off By scholarjapa

ΕΝΑ μικρό θερμοκήπιο δεν είναι για κανενός είδους κηπουρική. Αλλά είναι πολύ βολικά για λίγους σκοπούς. Σαν ορεκτικά με σπόρους. Το μικρό θερμοκήπιο χρησιμοποιείται κυρίως ως ορεκτικό σπόρων. Αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για την καλλιέργεια αυτών των φυταρίων.

Η φροντίδα του θερμοκηπίου είναι λίγη δουλειά, πρέπει να παρακολουθείτε πολύ προσεκτικά το επίπεδο υγρασίας και τη θερμοκρασία. Αλλά αν είστε σε θέση να βελτιστοποιήσετε το εσωτερικό κλίμα του α μικρό θερμοκήπιομπορείτε να καλλιεργήσετε σχεδόν τα πάντα μέσα του. Αυτή η ανάρτηση δεν αφορά τον τρόπο βελτιστοποίησης του μικροκλίματος μικρά θερμοκήπιααυτή η ανάρτηση είναι για το τι μπορούμε να καλλιεργήσουμε μέσα στο μικρό θερμοκήπιο εύκολα.

Εδώ είναι μερικά μικρά λαχανικά θερμοκηπίου που μπορείτε να αρχίσετε να καλλιεργείτε τώρα:

1: Σπαράγγια.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε Σπαράγγια από σπόρους ή από το στέμμα (ένα έτος). Το ξεκίνημα από τους σπόρους θα πάρει πολύ χρόνο, οπότε καλό είναι να ξεκινήσετε με το στέμμα.

Η προετοιμασία του εδάφους εξαρτάται σχετικά με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε για την καλλιέργεια σπαραγγιών. Εάν έχετε υψώσει κήπο στο μικρό σας θερμοκήπιο, πρέπει να καθαρίσετε όλα τα ζιζάνια, να προσθέσετε λίγο λίπασμα στην κορυφή και στη συνέχεια να φυτέψετε το στέμμα. Προσθέστε λίγο σάπια φύλλα για να προστατεύσετε από την ανάπτυξη ζιζανίων στα τέλη του χειμώνα. Αλλά εάν μεγαλώνετε σε γλάστρες, αλλάξτε το χώμα γλάστρας στις κορώνες γλάστρας και φυτών.

Το μεγαλύτερο μέρος της προστασίας των σπαραγγιών σας θα γίνει από ένα μικρό θερμοκήπιο, αλλά παρόλα αυτά, πρέπει να κρατήσετε τους γυμνοσάλιαγκες έξω από το θερμοκήπιο και να φροντίσετε το επίπεδο υγρασίας του εδάφους. Μη συγκομίζετε τα πρώτα 2 χρόνια μετά τη φύτευση. Συγκομιδή 3ου έτους στα μέσα Απριλίου.

2: Ρίγανη.

Αυτό το διάσημο βότανο πίτσας είναι πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ και σε όλους τους λάτρεις της πίτσας. Αυτό το βότανο είναι ένας πολυετής θάμνος, σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει τα 30 ίντσες σε ύψος και να ζήσει για περισσότερα από 2 χρόνια. Τα φύλλα της ρίγανης, ο πράσινος μίσχος και τα άνθη είναι βρώσιμα.

Η καλλιέργεια της ρίγανης σε ένα μικρό θερμοκήπιο είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να ξεκινήσετε με σπόρους ή να χρησιμοποιήσετε μοσχεύματα από ρίγανη που έχετε αγοράσει από το κατάστημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κήπο του κρεβατιού σας για να μεγαλώσετε ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλάστρα ή μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε και παλιό πλαστικό μπουκάλι.

Αν θέλατε να τα καλλιεργήσετε από μοσχεύματα που αγοράσατε στο κατάστημα, εδώ είναι η μέθοδος.

 • Επιλέξτε μερικά πράσινα μοσχεύματα.
 • Βάλτε αυτά τα μοσχεύματα σε ένα μπουκάλι ή ένα ποτήρι νερό και βάλτε τα στο θερμοκήπιό σας.
 • Μετά από λίγες μέρες, θα εμφανιστούν ρίζες.
 • Τώρα μεταφέρετε τα μοσχεύματα με ρίζες στη γλάστρα ή στο μπουκάλι σας.
 • Το χώμα για γλάστρες είναι καλύτερο για την καλλιέργεια ρίγανης σε γλάστρες.

3: Μαρούλι.

Το μαρούλι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πράσινες σαλάτες. Η καλλιέργεια μαρουλιού μέσα στο μικρό θερμοκήπιο είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να ξεκινήσετε με σπόρους μαρουλιού, σπορόφυτα μαρουλιού ή μπορείτε να καλλιεργήσετε από μαρούλι που έχετε αγοράσει στο κατάστημα. Το μαρούλι και η ρίγανη μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν έξω ή μέσα. Εάν το μικρό θερμοκήπιο σας βρίσκεται μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να το καλλιεργήσετε παρέχοντας τεχνητό φως ανάπτυξης. Θα μεγαλώσουν μια χαρά.

Αν σας μικρό θερμοκήπιο είναι έξω και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα σημείο που έχει περίπου έξι ώρες διασκεδαστικής ηλιακής ακτινοβολίας.

Η καλλιέργεια μαρουλιού που αγοράζεται από το κατάστημα είναι πολύ εύκολη. Εδώ είναι η μέθοδος.

 • Κόψτε το κάτω μέρος του μαρουλιού που αγοράσατε από το κατάστημα περίπου 2 ίντσες.
 • Βάλτε τον πάτο 2 ιντσών σε ένα ποτήρι νερό.
 • Σε λίγες μέρες, αυτός ο πυθμένας θα βγάλει ρίζες.
 • Τώρα φυτέψτε το σε μια γλάστρα ή φυτέψτε το στον κήπο του κρεβατιού σας μέσα στο μικρό θερμοκήπιο.

4: Ντομάτες.

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας που μπορείτε να καλλιεργήσετε μέσα στο μικρό θερμοκήπιο. Οι ντομάτες είναι φυτά που αγαπούν τον ήλιο, επομένως αναπτύσσονται πολύ μέσα στο θερμοκήπιο. Επειδή το θερμοκήπιο παγιδεύει λίγη επιπλέον θερμότητα μέσα τους.

Το καλύτερο πράγμα για το θερμοκήπιο είναι ότι μπορείτε να πάρετε 2 καλλιέργειες ντομάτας το χρόνο. Εδώ είναι μερικές ποικιλίες ντομάτας για καλλιέργεια σε ένα μικρό θερμοκήπιο.

 • Sungold
 • Ferline
 • Capprica
 • Μαύρο Οπάλιο
 • Άιλσα Κρεγκ

Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο του κρεβατιού σας, σε γλάστρες ή να τα μεγαλώσετε απευθείας στη σακούλα καλλιέργειας.

5: Κολοκυθάκια.

Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα καλλιεργούμενα λαχανικά ποτέ. Τα κολοκυθάκια είναι ιδανικά για να αναπτυχθούν μέσα στο θερμοκήπιο. Γιατί αγαπούν το φως του ήλιου. Σπέρνουμε τους σπόρους των κολοκυθιών τον Μάρτιο και τον Μάιο. Μεταφέρετε το δενδρύλλιο σε μεγαλύτερες γλάστρες ή σε κρεβάτι κήπου. Αυτά τα φυτά παράγουν καρπούς άφθονα. Ποτίζετε τακτικά τα φυτά, αλλά μην τα ξεπερνάτε. Χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα για την προώθηση της ανάπτυξης των φυτών και των φρούτων.

6: Αγγούρια.

Σπείρετε τους σπόρους του αγγουριού στις αρχές της άνοιξης εάν το μικρό θερμοκήπιό σας έχει πηγή θερμότητας, εάν όχι, σπείρετε τους σπόρους στα μέσα της άνοιξης. Τα αγγούρια αναπτύσσονται πολύ καλά σε σακουλάκια ή γλάστρες.

Τα αγγούρια είναι φυτά που αγαπούν την υγρασία, αλλά το μούλιασμα δεν είναι καλή ιδέα. Όταν εμφανιστούν τα φρούτα, τα φυτά θα χρειαστούν κάποιο καλό λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ποτάσα.

Ανεξάρτητα από το πού μεγαλώνετε, στον κήπο ή σε σάκους καλλιέργειας, τα φυτά θα χρειαστούν πέργκολα ως υποστήριξη. Μπορείτε να φτιάξετε πέργκολα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας λίγο ξύλο ή να αγοράσετε από την αγορά.

7: Γαλλικά φασόλια.

Είναι επίσης γνωστά ως φασόλια. Αυτά τα φασόλια καλλιεργούνται εύκολα και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ξηρές συνθήκες καλύτερα από άλλα λαχανικά. Μετά τη συγκομιδή, το χώμα που αφήνει τα γαλλικά φασόλια θα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ή ακόμα και σε καλύτερη μορφή, γιατί ενσωματώνουν άζωτο στο έδαφος.

Η ήπια ηλιόλουστη περιοχή για τα φασόλια στο θερμοκήπιό σας είναι η καλύτερη. Καλό γόνιμο έδαφος με καλή αποστράγγιση και θερμοκρασία 60-70 βαθμούς Φαρενάιτ θα ήταν οι βέλτιστες συνθήκες. Σπείρετε τους σπόρους σε απόσταση περίπου 1,5 ίντσας μεταξύ τους σε υπερυψωμένο κήπο. Σε 5-10 ημέρες, οι σπόροι θα φυτρώσουν και θα αναπτυχθούν σε χρόνο μηδέν.

8: Σκουός.

Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους της κολοκυθιάς από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Μαΐου. Διαλέξτε ένα μικρό δοχείο 3-4 ιντσών και σπείρετε έναν σπόρο σε κάθε γλάστρα, μπορείτε επίσης να σπείρετε σπόρους σε φλιτζάνια. Σπέρνουμε τους σπόρους βαθιά στο χώμα και το σκεπάζουμε με χώμα. Το χώμα της γλάστρας θα κάνει πολύ καλά. Βάλτε τα φλιτζάνια ή τις γλάστρες μέσα στο θερμοκήπιο. Ποτίστε τα.

Αφού οι σπόροι μετατραπούν σε σπορόφυτο, κάντε τη μεταφορά σε μια μεγαλύτερη γλάστρα διαμέτρου 5 ιντσών ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σακούλες καλλιέργειας. Ένα πλήρως αναπτυγμένο φυτό σκουός καταλαμβάνει πολύ χώρο, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος πέργκολας για υποστήριξη. Ή είναι καλύτερο να τα καλλιεργήσετε στο υπερυψωμένο κρεβάτι.

9: Πιπεριές.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε πιπέρι από σπόρους ή σπορόφυτα. Οι σπόροι πιπεριάς απαιτούν ζεστό έδαφος για να βλαστήσουν. Σπείρετε τους σπόρους του πιπεριού πριν από τον τελευταίο παγετό της Άνοιξης μέσα στο θερμοκήπιο εάν έχετε πηγή θερμότητας στο μικρό σας θερμοκήπιο και μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας.

Εάν δεν έχετε κανένα έλεγχο, τότε σπείρετε σπόρους μετά από 2-3 εβδομάδες από τον τελευταίο παγετό της Άνοιξης.

Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε 15-20 ημέρες. Ορισμένες ποικιλίες βλασταίνουν σε μόλις 10 ημέρες ή λιγότερο. Μετά τη βλάστηση μεταφέρετε το δενδρύλλιο σε μεγαλύτερη γλάστρα ή σε οποιοδήποτε μέρος του θερμοκηπίου σας. Η θερμοκρασία των 65-75 F είναι η πολύ βέλτιστη θερμοκρασία για να αναπτυχθούν τα σπορόφυτα πιπεριάς σε ένα θερμοκήπιο.

10: Κρεμμυδάκια φρέσκα.

Η άνοιξη είναι καλύτερο να καλλιεργηθεί σε γλάστρες ή μεγαλύτερα δοχεία μέσα στο θερμοκήπιο. Αυτή είναι μια καλοκαιρινή καλλιέργεια. Σπείρετε τους σπόρους του φρέσκου κρεμμυδιού Μάρτιο-Ιούλιο ή Σεπτέμβριο-Οκτώβριο ή όποια στιγμή θέλετε, εάν έχετε ελεγχόμενο θερμοκήπιο. Εάν θέλετε να έχετε φρέσκο ​​κρεμμύδι ολόκληρο το χρόνο, σπείρετε τους σπόρους κάθε έξι εβδομάδες. Θα είναι έτοιμα για συγκομιδή σε μόλις 8 εβδομάδες. Δεν μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για περισσότερο από μερικές ημέρες, επομένως συγκομίστε μόνο όταν χρειάζεστε.

11: Σκόρδο.

Το χειμώνα δεν υπάρχουν πολλά να κάνετε ή να μεγαλώσετε. Το σκόρδο είναι ένα από τα δυνατά λαχανικά που καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο χωρίς καμία πηγή θερμότητας. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε από σκόρδο που αγοράσατε στο κατάστημα. Διαλέξτε μια μεγαλύτερη γλάστρα (προσθέστε χώμα για γλάστρες) ή εάν έχετε σηκώσει το κρεβάτι (προσθέστε λίπασμα από πάνω).

Τώρα επιλέξτε έναν μεγαλύτερο βολβό, θα ήταν καλύτερο να αγοράσατε έναν καλό βολβό σκόρδου από το φυτώριο, επειδή κάποιο σκόρδο που αγοράσατε από το κατάστημα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τόσους πολλούς λόγους. Σπάστε τον βολβό του σκόρδου σε σκελίδες. Επιλέξτε μόνο υγιή και μεγαλύτερα γαρίφαλα για να φυτέψετε στο έδαφος.

12: Μελιτζάνα.

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη της ύπαρξης ενός μικρού θερμοκηπίου. Εάν έχετε πηγή θερμότητας στο θερμοκήπιό σας, μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους της μελιτζάνας τον Ιανουάριο, αλλά αν δεν έχετε πηγή θερμότητας, σπείρετε σπόρους στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλιτζάνια ή οποιοδήποτε είδος μικρού δοχείου για να καλλιεργήσετε τους σπόρους. Όταν οι σπόροι γίνουν σπορόφυτα, θα χρειαστείτε μια μεγαλύτερη γλάστρα με διάμετρο περίπου 30 cm. Ή μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας μέσα στο μικρό θερμοκήπιο.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια μελιτζάνας μέσα στο μικρό θερμοκήπιο.

 • Κόψτε τις κύριες άκρες των φυτών για να ενθαρρύνετε τη διακλάδωση όταν τα φυτά φτάσουν τα 30-40 cm σε ύψος.
 • Ο ψεκασμός με νερό βρύσης μπορεί να ενθαρρύνει τα φρούτα.
 • Το υγρό λίπασμα μπορεί να κάνει το κόλπο στην ενθάρρυνση των λουλουδιών και των φρούτων.