Πώς να χτίσετε έναν κήπο με βότανα σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Πώς να χτίσετε έναν κήπο με βότανα σε υπερυψωμένο κρεβάτι

June 29, 2022 0 By scholarjapa

Η κηπουρική με υπερυψωμένο κρεβάτι είναι ένα πολύ άνετο είδος κηπουρικής εκεί έξω. Έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα όπως ο έλεγχος στο χώμα σας, το ύψος του υπερυψωμένου κρεβατιού για την άνεσή σας και δεν μπορείτε να κάνετε σκάψιμο κηπουρικής χρησιμοποιώντας υπερυψωμένα κρεβάτια.

Μπορείτε να φτιάξετε τον κήπο σας με βότανα σε δοχεία εύκολα, έχω πολλά πολλά άρθρα σχετικά με την κατασκευή ενός κήπου με βότανα σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Σε αυτήν την ανάρτηση θα εξηγήσω τη διαδικασία κατασκευής ενός υπερυψωμένου κρεβατιού κήπου και στη συνέχεια φύτευσης βοτάνων σε αυτό. Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε λίγα χρήματα για την κατασκευή του υπερυψωμένου κρεβατιού σας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας υπερυψωμένο κρεβάτι ή μπορείτε να παραγγείλετε ένα από διαφορετικά καταστήματα.

Πώς να φτιάξετε υπερυψωμένο κρεβάτι για βότανα

Επιλέξτε μια καλή τοποθεσία: Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Πρέπει να επιλέξετε μια καλή ηλιόλουστη τοποθεσία για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας. Επιλέξτε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 6-8 ώρες απευθείας ηλιακό φως. Εάν ζείτε σε ζεστά κλίματα όπου ο χειμώνας δεν είναι πολύ σκληρός, λιγότερες ώρες ηλιακού φωτός μπορούν να κάνουν το κόλπο.

Επιλέξτε το υλικό σας: Τώρα έχετε τόσες πολλές επιλογές. Μπορείτε να χτίσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας από μπλοκ σκόνης, τούβλα, παλιά καράτια γάλακτος και καλής ποιότητας ξύλο. Επιλέξτε ό,τι σας ταιριάζει. Εάν δεν θέλετε να χτίσετε, μπορείτε να παραγγείλετε ένα από αυτά από την Garden Supply Company.

Καθαρίστε τον ιστότοπό σας: Ο καθαρισμός του χώρου σας είναι πολύ απαραίτητος γιατί το γρασίδι και τα ζιζάνια μπορεί να είναι μεγάλος πονοκέφαλος. Μπορείτε επίσης να βάλετε χαρτόνι και ίνες τοπίου στο κάτω μέρος για να σταματήσετε την ανάπτυξη ζιζανίων στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας. Ακολουθούν μερικοί οδηγοί που μπορεί να σας βοηθήσουν στον έλεγχο των ζιζανίων:

Χώμα για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας: Το χώμα είναι το καλύτερο πράγμα όταν πρόκειται για υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου, επειδή μπορείτε να ελέγξετε και να τροποποιήσετε το χώμα σας σύμφωνα με τις ανάγκες του φυτού σας. Μην γεμίζετε το χώμα σας με απλό χώμα κήπου, γεμίστε το με ένα καλό είδος χώματος. Εδώ είναι ένας οδηγός όσον αφορά το γέμισμα του υπερυψωμένου κρεβατιού σας με ένα καλό είδος χώματος.

Ιδέα για υπερυψωμένο κρεβάτι για ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες: Ναι, μπορείτε να χτίσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας που είναι κατάλληλο για ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Φτιάξτε ένα ψηλόμεσο κρεβάτι ή ένα υπερυψωμένο κρεβάτι. Εδώ είναι 10 Υπερυψωμένα σχέδια κρεβατιών κήπου για ηλικιωμένους. Εάν η επιλογή σας είναι μια ζαρντινιέρα με υπερυψωμένο κρεβάτι, χρησιμοποιήστε χώμα γλάστρας για να το γεμίσετε αντί για άλλα είδη χώματος.

Πώς να ξεκινήσετε τον κήπο με τα βότανα σας στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας

Αφού συναρμολογήσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας και το γεμίσετε με καλό χώμα, τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την καλλιέργεια των βοτάνων σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να φτιάξετε τον πρώτο σας κήπο με βότανα με υπερυψωμένο κρεβάτι.

Σπόροι ή σπορόφυτα: Μπορείτε να ξεκινήσετε με σπόρους ή σπορόφυτα βοτάνων. Εάν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε με σπορόφυτα από ένα τοπικό φυτώριο ή κατάστημα φυτών. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε εκ νέου μοσχεύματα βοτάνων που έχετε αγοράσει από το κατάστημα. Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ξανά και ξανά λαχανικά που αγοράζονται από το κατάστημα.

Λίγα δημοφιλή βότανα: Στην αρχή θα πρέπει να καλλιεργείτε μόνο βότανα που χρησιμοποιείτε στην καθημερινή σας ζωή. Εδώ μερικά βότανα που μπορεί να θέλετε να καλλιεργήσετε: βασιλικός, μέντα, μαϊντανός, κόλιανδρος, θυμάρι και άνηθο. Ακολουθούν μερικοί οδηγοί για την καλλιέργεια αυτών των βοτάνων:

Ανάγκες ποτίσματος: Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ανάγκη για νερό των βοτάνων σας. Τα φυτά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού χρειάζονται περισσότερο νερό, ίσως σε καθημερινή βάση. Αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε το επίπεδο υγρασίας του εδάφους πριν το πότισμα. Εάν τα πάνω 2 εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά, δώστε νερό στα βότανα σας. Μαθαίνω Όλα τα πράγματα για το πότισμα των φυτών σας σε έναν υπερυψωμένο κήπο.

Ανάγκες λιπασμάτων σε βότανα: Αν το χώμα σου είναι καλό, δεν χρειάζεσαι κανενός είδους λίπασμα. Αλλά εάν χρειάζεστε λιπάσματα, μην χρησιμοποιείτε χημικά λιπάσματα. Χρησιμοποιήστε οργανικό λίπασμα και οργανική κοπριά για να γονιμοποιήσετε τα φυτά σας. Μάθετε πώς να κάνετε το κομπόστ σας.

Σάπια φύλλα: Το σάπια φύλλα είναι μια πολύ υγιεινή δραστηριότητα. Μειώνει την εξάτμιση του νερού το καλοκαίρι και προστατεύει τη φυτά από την ξήρανση, σταματά την ανάπτυξη των ζιζανίων και προσθέτει επιπλέον θρεπτικά συστατικά στο έδαφος μετά την αποσύνθεση. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικό σάπια φύλλα, χρησιμοποιείτε πάντα οργανικό σάπια φύλλα, όπως ξερά φύλλα, άχυρο και αποκόμματα χόρτου.

Λαχανικά εκτός από βότανα: Σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου, μπορείτε να καλλιεργήσετε κάθε είδους λαχανικά όπως ντομάτες και πιπεριές. Εδώ είναι τα 10 κορυφαία λαχανικά του καλοκαιριού για να μεγαλώσετε σε υπερυψωμένο κρεβάτι.