Πώς να καλλιεργήσετε σπανάκι σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Πώς να καλλιεργήσετε σπανάκι σε υπερυψωμένο κρεβάτι

June 29, 2022 0 By scholarjapa

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα πράσινα φυλλώδη, εύκολο στην καλλιέργεια με πολλά οφέλη για την υγεία. Τα φυτά του σπανακιού είναι πολύ ανθεκτικά, δεν χρειάζεται να τα φροντίζετε κάθε μέρα όπως τα φυτά ντομάτας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα προσπαθήσω να σας μάθω για την καλλιέργεια σπανακιού σε έναν υπερυψωμένο κήπο. Πριν από αυτό, εδώ είναι μερικά οφέλη για την υγεία του σπανακιού.

1: Βελτίωση της όρασης

Το σπανάκι είναι εξαιρετικό για τα μάτια επειδή περιέχει λουτεΐνη, βήτα-καροτίνη και ξανθίνη. Στο ωμό σπανάκι, η βήτα-καροτίνη υπάρχει σε αφθονία και μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ματιών σας. Η βήτα-καροτίνη είναι επίσης καλή για τον κνησμό των ματιών και την ξηροφθαλμία. Οι ακτίνες UV μπορούν να επηρεάσουν άσχημα τα μάτια, αλλά η λουτεΐνη και η ξανθίνη είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά ενάντια στις ακτίνες UV.

2: Αρτηριακή πίεση

Το σπανάκι είναι εξαιρετικό για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Το σπανάκι περιέχει υψηλή ποσότητα καλίου και χαμηλή ποσότητα νατρίου που είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση. Το σπανάκι περιέχει επίσης φυλλικό οξύ για να μειώσει την υπέρταση και να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία.

3: Καρδιαγγειακές παθήσεις

Ένα συνένζυμο που υπάρχει στο σπανάκι είναι εξαιρετικό για την ενίσχυση των μυών, ειδικά των μυών της καρδιάς. Έτσι, η κατανάλωση σπανακιού μπορεί να κρατήσει την καρδιά σας σε ώθηση ενισχύοντας τους μυς και μειώνοντας την υπέρταση και την αρτηριακή πίεση. Επίσης, η λουτεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων.

4: Υγιής Εγκυμοσύνη

Το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεται κάποια ποσότητα φυλλικού οξέος για καλύτερη ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και το φυλλικό οξύ υπάρχει στο σπανάκι. Επίσης, η βιταμίνη Α στο σπανάκι είναι εξαιρετική για την ανάπτυξη των πνευμόνων στο έμβρυο και μπορεί επίσης να μεταφερθεί από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια του θηλασμού του μωρού.

5: Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το σπανάκι είναι ένα υπέροχο πράσινο φυλλώδες, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και λιπαρά. Επιπλέον, περιέχει τόνους ινών για να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και να καταστέλλουν την επιθυμία σας για συνεχή κατανάλωση φαγητού, ώστε να μπορείτε να τρώτε λιγότερο και να χάσετε λίγο επιπλέον βάρος.

Καλλιεργήστε το σπανάκι σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από σπόρους

Γιατί το Raised Bed Garden;

Οι υπερυψωμένοι κήποι είναι υπέροχοι για τους κηπουρούς:

 • Αν η γη δεν είναι εύφορη
 • Αν δεν θέλεις να σκάβεις κάθε φορά που ήθελες να μεγαλώσεις κάτι
 • Αν δεν θέλετε πολλά ζιζάνια
 • Αν θέλετε να κάνετε τον κήπο σας να φαίνεται αριστοκρατικός
 • Εάν έχετε πρόβλημα πόνου στην πλάτη

Καλύτερη εποχή για να σπείρετε τους σπόρους του σπανακιού

Σπείρετε τους σπόρους του σπανακιού 8 εβδομάδες πριν την τελευταία ευκαιρία παγετού. Μπορείτε επίσης να σπείρετε τους σπόρους μετά από αυτήν την περίοδο. Αλλά αν υπάρχει πολύ χιόνι στον κήπο σας, ζυγίστε μέχρι να λιώσει το χιόνι.

Μπορείτε επίσης να σπείρετε τους σπόρους του σπανακιού το καλοκαίρι κάτω από τη σκιά κάποιου δέντρου.

Μπορείτε επίσης να σπείρετε σπανάκι το φθινόπωρο και να το χρησιμοποιήσετε κρύα πλαίσια για να προστατέψετε τα φυτά σας από το χιόνι και τους δροσερούς ανέμους. Εάν ο χειμώνας δεν είναι πολύ σκληρός στην περιοχή σας, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τίποτα.

Προετοιμάστε τον κήπο με το υπερυψωμένο κρεβάτι

Πριν σπείρετε οτιδήποτε, θα πρέπει να προετοιμάσετε τον υπερυψωμένο κήπο σας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν φυτέψετε οτιδήποτε στον υπερυψωμένο κήπο σας:

 • Αφαιρέστε τα ζιζάνια εάν είδατε κάποια στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας.
 • Εάν το έδαφος είναι πολύ συμπαγές, οργώστε το για να το κάνετε λιγότερο συμπαγές και πιο κατάλληλο για την καλλιέργεια σπανακιού και άλλων λαχανικών.
 • Προσθέστε λίγο οργανικό λίπασμα και πλήρως αποσυντεθειμένη κοπριά στο χώμα του ανυψωμένου κρεβατιού σας.
 • Κάντε σειρές στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας ή μπορείτε να καλλιεργήσετε σπανάκι χωρίς να κάνετε σειρές.

Εάν είστε νέος στην κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι, εδώ είναι μερικοί οδηγοί για εσάς:

Πώς να σπείρετε τους σπόρους του σπανακιού σε έναν υπερυψωμένο κήπο;

Υπάρχουν εκατό ποικιλίες σπανακιού, αλλά αν είστε αρχάριοι, θα πρέπει να δοκιμάσετε την πιο δημοφιλή ποικιλία της περιοχής σας και μετά μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε ποικιλία για να επιλέξετε την αγαπημένη σας.

Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους σε εσωτερικό χώρο σε δίσκο με σπόρους, αλλά δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, καθώς και τα σπορόφυτα του σπανακιού είναι πολύ δύσκολο να μεταφυτεύονται καθώς οι ρίζες τους μπορούν να καταστραφούν πολύ εύκολα.

Μετά την επιλογή της ποικιλίας και την προετοιμασία του χώματος του ανυψωμένου κρεβατιού σας, ήρθε η ώρα να σπείρετε τους σπόρους. Μπορείτε να σπείρετε 12 σπόρους σε κάθε πόδι της σειράς, 9 σπόρους σε κάθε τετραγωνικό πόδι του υπερυψωμένου κρεβατιού σας ή μπορείτε απλά να πασπαλίσετε τους σπόρους στο χώμα. Πιέστε τους σπόρους περίπου μια ίντσα με τα δάχτυλά σας και καλύψτε τους με ένα λεπτό στρώμα χώματος.

Φροντίστε το σπανάκι

 • Δώστε νερό αμέσως μετά τη σπορά των σπόρων. Διατηρήστε το χώμα του υπερυψωμένου κρεβατιού σας υγρό, όχι υγρό.
 • Μετά τη βλάστηση των σπόρων, το έδαφος πρέπει να παραμείνει υγρό καθώς τα σπορόφυτα απαιτούν περισσότερη υγρασία.
 • Εάν θέλετε τα φυτά σας να ωριμάσουν πλήρως, αραιώστε τα σπορόφυτα και κάντε μια απόσταση 3-5 ιντσών μεταξύ κάθε δενδρυλλίου. Αν θέλετε να τα μαζέψετε σε πρώιμο στάδιο ως baby σπανάκι, δεν χρειάζεται αραίωση.
 • Όταν τα σπορόφυτα παράγουν 2 έως 3 σετ αληθινών φύλλων, ελέγχετε πάντα το επίπεδο υγρασίας του εδάφους με τα δάχτυλά σας πριν το πότισμα. Βάλτε το δάχτυλό σας στην κορυφή 2 έως 3 ίντσες του χώματος, εάν αισθάνεστε ξηρό, μόνο τότε δώστε του νερό.
 • Λιπαίνετε τα φυτά σας όταν χρειάζεται. Εάν τα φύλλα γίνονται κίτρινα, θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερη οργανική ύλη ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οργανικό λίπασμα.
 • Προσθέστε οργανικό σάπια φύλλα για να κρατήσετε τα ζιζάνια μακριά από το υπερυψωμένο κρεβάτι. Επιπλέον, το σάπια φύλλα μπορεί να σταματήσει την επιπλέον εξάτμιση του νερού και στο τέλος της σεζόν, το οργανικό σάπια φύλλα μπορεί να αποσυντεθεί και να μετατραπεί σε λίπασμα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Συγκομιδή

 • Σε μόλις 6 έως 8 εβδομάδες, μπορείτε να συλλέξετε ένα πλήρως ώριμο φυτό σπανάκι. Αλλά δεν χρειάζεται να ζυγίζετε τόσο πολύ, όπως ανέφερα πριν, μπορείτε να τα μαζέψετε σε πρώιμο στάδιο ως baby σπανάκι.
 • Συγκομίστε προσεκτικά τα φύλλα του πόθου σας με ένα ψαλίδι και αφήστε άλλα να μεγαλώσουν για την επόμενη συγκομιδή.
 • Μην περιμένετε πολύ για τη συγκομιδή καθώς τα μεγαλύτερα φύλλα μπορεί να είναι πικρά στη γεύση.