Πώς να καλλιεργήσετε ντοματίνια από φέτες

Πώς να καλλιεργήσετε ντοματίνια από φέτες

June 29, 2022 0 By scholarjapa

Οι ντομάτες είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς και πιο ευέλικτες καλλιέργειες εκεί έξω. Οι περισσότεροι κηπουροί αγαπούν να καλλιεργούν ντομάτες στον κήπο της κουζίνας τους. Οι ντομάτες δεν είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικές εάν φροντίζετε τα φυτά με καλό τρόπο.

Συνήθως, τα φυτά ντομάτας είναι πολύ μεγάλα και δεν έχουμε όλοι τέτοιο χώρο στον κήπο της κουζίνας μας. Για τους κηπουρούς με προβλήματα χώρου, τα ντοματίνια είναι σαν απόλαυση. Μπορούν να αναπτυχθούν σε μικρό χώρο καθώς και σε δοχεία ή σάκους καλλιέργειας.

Εδώ είναι 5 καλύτερες ποικιλίες ντοματίνι που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε γλάστρες.

Ποικιλίες ντοματίνων για κηπουρούς

Αυτές οι 5 ποικιλίες είναι καλύτερο να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ή δοχεία, αλλά μπορείτε επίσης να τις καλλιεργήσετε στο έδαφος ή στον υπερυψωμένο κήπο. Θα εξηγήσω πώς μπορείτε να τα καλλιεργήσετε αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση.

  1. Bing Cherry: Είναι πολύ όμορφες και ζουμερές ντομάτες. Αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά κλίματα. Είναι πολύ ανεκτικά στην ξηρασία που τα καθιστά ιδανικά για ζεστά κλίματα.
  2. Χρυσό ψήγμα: Αυτή η ποικιλία παράγει επίσης πολύ ζουμερά φρούτα. Τα φρούτα θα είναι πολύ αδύνατα και κίτρινα στο χρώμα. Τα φυτά του “χρυσού ψήγματος” μοιάζουν με θάμνους, γεγονός που τα καθιστά τέλεια για να αναπτυχθούν σε δοχεία.
  3. Bartelly F1: Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής ποικιλία από ντοματίνια. Αυτή η ποικιλία είναι ανθεκτική σε πολλές ασθένειες της τομάτας όπως ο ιός του μωσαϊκού της ντομάτας. Οι καρποί του Bartelly F1 θα είναι όμορφοι και κόκκινοι στο χρώμα.
  4. Μαύρο κεράσι: Αυτή είναι μια όμορφη ποικιλία κειμήλιο από ντοματίνια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα φρούτα θα είναι μαύρα όταν ωριμάσουν πλήρως. Η περίοδος ανάπτυξης του μαύρου κερασιού είναι 15 ημέρες μεγαλύτερη από άλλες ποικιλίες: 75 ημέρες συνήθως.
  5. Tiny Tim: Αυτή η ποικιλία από ντοματίνια μπορεί να αναπτυχθεί και σε μικρά δοχεία. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε ακόμη και σε κρεμαστά καλάθια ή ζαρντινιέρες. Οι καρποί του «Tiny Tim» είναι πολύ μικροί σε μέγεθος σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες κερασιού.

Σημείωση: Πάντα ενθαρρύνω τους αναγνώστες μου να καλλιεργήσουν την πιο δημοφιλή ποικιλία τοπικών περιοχών στην αρχή. Η τοπική ποικιλία θα αναπτυχθεί καλύτερα και θα σας ενθαρρύνει να μεγαλώσετε περισσότερο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοκιμάσετε κάθε ποικιλία, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μία ή δύο ποικιλίες που λειτουργούν για εσάς.

Κάντε μερικές φέτες

Επιλέξτε μερικά υγιεινά και πλήρως ώριμα ντοματίνια και κόψτε τα σε κομμάτια. Κάθε κομμάτι πρέπει να έχει πάχος μισής ίντσας. Αυτό το πάχος θα εξασφαλίσει ότι οι σπόροι σε φέτες έχουν άμεση επαφή με το έδαφος.

Φυτά φέτες ντομάτας

Αφού φτιάξετε φέτες, ήρθε η ώρα να τις φυτέψετε σε δοχεία. Επιλέξτε μερικά δοχεία ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μεγάλο δοχείο για να φυτέψετε περισσότερες φέτες κερασιού. Μπορείτε να φυτέψετε φέτες όσο θέλετε γιατί μετά το φύτρωμα θα τις αραιώσουμε και θα τις ξαναφυτέψουμε στην τελική τους θέση.

Γεμίστε το δοχείο σας με ένα καλό είδος χώματος όπως χώμα για γλάστρες ή χώμα εκκίνησης για σπόρους. Το κανονικό έδαφος κήπου δεν είναι αρκετά καλό. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε αυτά τα συστατικά για να κάνετε καλό χώμα για σπόρους σε φέτες:

  • 50% βιολογικό κομπόστ
  • 50% κοκοκοφοίνικα ή κοκοφοίνικα

Αφού γεμίσετε τη γλάστρα σας, βάλτε φέτες ντομάτας στην κορυφή του χώματος και καλύψτε τις με το ίδιο χώμα. Δώστε τους νερό και βάλτε τα μπροστά σε ένα παράθυρο. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για τη βλάστησή τους.

Εάν δεν υπάρχει ηλιακό φως στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας, μπορείτε να τους δώσετε εναλλακτικό φως χρησιμοποιώντας φώτα ανάπτυξης LED. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε ποιο φως ανάπτυξης LED είναι καλό για εσάς.

Μεταφύτευση δενδρυλλίων στην τελική θέση

Οι σπόροι στις φέτες θα βλαστήσουν σε μόλις 2-3 εβδομάδες. Όταν τα σπορόφυτα μεγαλώσουν σε 5-6 ίντσες σε ύψος και έχουν μερικά σετ φύλλων, μπορείτε να τα μεταφυτέψετε στην τελική τους θέση. Η τελική τοποθεσία θα μπορούσε να είναι ένα δοχείο, μια τσάντα καλλιέργειας, έδαφος ή ένας υπερυψωμένος κήπος.

Μεταφύτευση σπορόφυτων σε γλάστρες

Τώρα θα χρειαστείτε μια γλάστρα καλού μεγέθους. Μια γλάστρα διαμέτρου 10 ιντσών θα είναι αρκετή για ένα φυτό. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αυτό το όμορφο δοχείο να καλλιεργούν ντοματίνια στο Amazon. Το χώμα για γλάστρες θα χρειαστεί να καλλιεργηθούν ντομάτες σε γλάστρες. Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας χώμα για γλάστρα στο σπίτι.

Μεταφύτευση σπορόφυτων σε κουβάδες 5 γαλονιών

Ένας μόνος κάδος 5 γαλονιών θα είναι αρκετός για ένα φυτό ντομάτας. Το χώμα γλάστρας είναι επίσης μια απαίτηση σε αυτό το σύστημα καλλιέργειας. αγοράστε κουβάδες των 5 γαλονιών

Διαφανή σπορόφυτα σε σάκους ανάπτυξης

Πάντα ενθαρρύνω τους ανθρώπους να καλλιεργούν λαχανικά σε «σακούλες ανάπτυξης». Οι τσάντες Grow είναι φθηνές και πολύ εύκολες στη μεταφορά. Οι σακούλες Grow έχουν επίσης μικροσκοπικούς πολυάριθμους πόρους στις ίνες τους για μεταφορά αέρα μεταξύ εδάφους και περιβάλλοντος. Σε αυτό το σύστημα απαιτείται και χώμα για γλάστρες.

Διαφανή σπορόφυτα σε υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου

Πριν μεταφυτέψετε τα σπορόφυτά σας στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας, κάντε μερικές τροποποιήσεις στο χώμα. Προσθέστε λίγο οργανικό λίπασμα στην κορυφή και ανακατέψτε το με χώμα ανυψωμένου κρεβατιού. Εάν είστε νέος στην κηπουρική με υπερυψωμένο κρεβάτι, εδώ είναι μερικοί οδηγοί για να φτιάξετε τον δικό σας κήπο με υπερυψωμένο κρεβάτι:

Πότισμα

Τα φυτά ντομάτας είναι πολύ ηλιόλουστα φυτά, απαιτούν τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πίνουν καλή ποσότητα νερού. Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μπορεί να χρειαστεί να τους δίνετε νερό σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς να δίνετε νερό στα φυτά ντομάτας σας στον υπερυψωμένο κήπο.

Στις γλάστρες, τα φυτά απαιτούν συνήθως μια επιπλέον ποσότητα νερού. Αλλά πρέπει πάντα να ελέγχετε το επίπεδο υγρασίας του εδάφους πριν το πότισμα. Εάν τα πάνω 2 εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά, θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας. Το υπερβολικό πότισμα ή λιγότερο πότισμα δεν αποτελεί επιλογή.

Λιπάσματα

Όσον αφορά τα λιπάσματα, θα πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν πιο βιολογικά. Όταν τα φυτά αρχίσουν να παράγουν λουλούδια, προσθέστε λίγο οργανικό λίπασμα ή οργανική κοπριά στο έδαφος. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικές τροφές για όλες τις χρήσεις εάν χρειάζεται.

Μάλτσαρα

Το σάπια φύλλα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κατά των ζιζανίων και της υπερβολικής εξάτμισης του νερού. Χρησιμοποιήστε οργανικό σάπια φύλλα όπως αποκόμματα γρασιδιού, νεκρά φύλλα και ροκανίδια. Το επίστρωμα θα σταματήσει την ανάπτυξη των ζιζανίων, θα μειώσει την εξάτμιση του νερού τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το οργανικό σάπια φύλλα τελικά θα αποσυντεθεί και θα προσθέσει μια καλή ποσότητα λιπασμάτων στο έδαφος.