ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

June 29, 2022 0 By scholarjapa

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε λαχανικά και δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω. Γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών; Τα θερμοκήπια χρησιμεύουν ως ασπίδα μεταξύ της φύσης και αυτού που καλλιεργείτε. Επιτρέπουν έτσι την επέκταση των καλλιεργητικών περιόδων καθώς και πιθανή βελτίωση.

Χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών από τα παράσιτα και το κρύο ή τη ζέστη. Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο σε κάθε χώρα. Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τύποι θερμοκηπίων. Έχει γίνει αρκετά εμφανής επιλογή στον 21ο αιώνα.

Πάντα να επιλέγετε ένα καλύτερο μέρος που δέχεται αρκετή ηλιακή ακτινοβολία για να φτιάξετε το μικρό σας θερμοκήπιο. Μπορείτε να φτιάξετε ένα φτηνό θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας σωλήνες PVC και πλαστικά φύλλα ή μπορείτε να ξοδέψετε λίγα δολάρια και να φτιάξετε ένα ισχυρό και μακράς διαρκείας θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας κυματοειδές πλαστικό, έναν ανεμιστήρα ψύξης, έναν θερμαντήρα και έναν θερμοστάτη για να ελέγξετε το εσωτερικό περιβάλλον του το μικρό σου θερμοκήπιο.

Οφέλη από ένα μικρό θερμοκήπιο

1: Μεγαλύτερες εποχές καλλιέργειας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στα θερμοκήπια μπορείτε να παρατείνετε σημαντικά την καλλιεργητική περίοδο. Επειδή οι εσωτερικές συνθήκες είναι διαφορετικές από τις εξωτερικές, μπορείτε να προσομοιώσετε συνθήκες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να προγραμματίζετε λαχανικά όλο το χρόνο.

2: Κήπος σε κάθε καιρό. Μπορείτε πραγματικά να καλλιεργήσετε λαχανικά που είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες εποχές σε θερμοκήπια. Έτσι παίρνετε λαχανικά όλο το χρόνο. Μπορείτε επίσης να προστατέψετε τα λαχανικά σας σε κακές καιρικές συνθήκες όπως καταιγίδες και βροχές.

3: Προστασία από παράσιτα και αρπακτικά. Τα θερμοκήπια μπορούν να σας προσφέρουν προστασία από παράσιτα και αρπακτικά. Αρπακτικά όπως οι σκίουροι ή οι αλεπούδες μπορούν να τρέξουν πάνω από τα λαχανικά σας. Τα θερμοκήπια μπορούν να σας προστατεύσουν από παράσιτα που βλάπτουν τα λαχανικά.

4: Χωρίς φυτοφάρμακα. Μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας και το περιβάλλον από επικίνδυνα φυτοφάρμακα. Δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε μέσα στο θερμοκήπιο. Τα φυτοφάρμακα τρέχουν από το έδαφος και βλάπτουν τη θαλάσσια και την ανθρώπινη ζωή.

Χτίζοντας ένα μικρό θερμοκήπιο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογίσετε πόσο χώρο χρειάζεστε για ένα θερμοκήπιο. Θα πρέπει να αξιολογήσετε πόσο θέλετε να αναπτυχθείτε επειδή ένα θερμοκήπιο είναι μια μακροπρόθεσμη επιλογή. Συχνά οι άνθρωποι φτιάχνουν θερμοκήπια, αλλά καταλήγουν να βρίσκουν πολύ μικρό χώρο σε λίγα χρόνια.

1: Επιλέγοντας tμέγεθος, επιλογή τοποθεσίας, και απαιτήσεις.

Επιλέξτε ένα μέρος όπου θέλετε να τοποθετήσετε το θερμοκήπιο. Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα πεδινό και επίπεδο έδαφος καθώς μια απότομη γη δεν μπορεί να φιλοξενήσει λαχανικά. Όσο πιο κοντά βρίσκεται το θερμοκήπιο στο σπίτι σας, τόσο πιο πιθανό είναι να το χρησιμοποιήσετε. Το πιο πιθανό είναι να το διατηρήσετε. Θέλετε να αναζητήσετε ένα μέρος όπου υπάρχει πρόσβαση στον ήλιο. Κατά μέσο όρο 6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα θα λειτουργήσουν.

Θέλετε να προσανατολίσετε το θερμοκήπιο από τα ανατολικά προς τα δυτικά για να έχετε το μέγιστο ηλιακό φως. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος έχει επαρκή αποστράγγιση για τα λαχανικά. Η συγκράτηση του νερού μπορεί να βλάψει τα λαχανικά. Τα φυλλοβόλα δέντρα πρέπει να φυτεύονται κοντά στο θερμοκήπιο, μπορούν να προσφέρουν σκιά το καλοκαίρι. Τους χειμώνες τα φύλλα τους πέφτουν, πράγμα που σημαίνει ότι τα λαχανικά μπορούν να πάρουν το φως του ήλιου που χρειάζονται.

Για να δημιουργήσετε μια ιδανική επιφάνεια, απλώστε ένα στρώμα υφάσματος τοπίου πάνω από την περιοχή που θα χρησιμοποιήσετε, αυτό θα κρατήσει τα ζιζάνια έξω, αλλά θα επιτρέψει την αποστράγγιση και θα καλύψετε το ύφασμα με 3 ίντσες χαλίκι 1/4 ίντσας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μερικά σημεία αερισμού στο θερμοκήπιο. Μπορεί να κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μέρος για να ξεφύγει η ζέστη. Όταν επιλέγετε ένα σημείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και νερό στην τοποθεσία. Ελέγξτε τα λαχανικά σας ή τους σπόρους τους πριν τα φέρετε μέσα στο θερμοκήπιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παράσιτα.

2: Επιλέγοντας το στυλ, το πλαίσιο και το ύφασμα.

Υπάρχουν διάφορα στυλ και πλαίσια θερμοκηπίων. Πρέπει να καθορίσετε ποιο θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν αυτά που μπορείτε να βρείτε εντός του προϋπολογισμού σας. Αν και υπάρχουν πολλά στυλ και δομές, για ένα μικρό θερμοκήπιο θα πρέπει πιθανώς να επιλέξετε ένα Eastpoint ή ένα Northpoint. Και τα δύο είναι τέλεια για μικρές κατασκευές και μπορούν να είναι πραγματικά φιλικά προς τον προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια, θέλετε να επιλέξετε το ύφασμα για να το τοποθετήσετε στο θερμοκήπιο. Ένα πανί χρησιμοποιείται για να περιορίσει την ποσότητα του ηλιακού φωτός που δέχεται το θερμοκήπιο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για αυτά τα ρούχα. Για ένα μικρό θερμοκήπιο, το πλεκτό πανί σκιάς είναι τέλειο. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ πολυαιθυλένιο και τοποθετείται αρκετά εύκολα.

Είναι επίσης ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και αρκετά ανθεκτικά. Θα τα παρατηρήσετε αυτά ρούχα από το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα τους. Για τα λαχανικά χρησιμοποιήστε ένα πανί που έχει τουλάχιστον 50% σκιά. Για να μπορούν να λαμβάνουν επαρκή ποσότητα ηλιακού φωτός που χρειάζονται.

3: Τοποθέτηση της πόρτας.

Αφού καλύψετε το θερμοκήπιο με το πανί, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε τις πόρτες. Πρέπει να επιλέξετε πόρτες που είναι αρκετά καλές και θα διαρκέσουν. Αν ψάχνετε για κάτι βολικό και έχετε προϋπολογισμό, τότε θα μπορούσα να προτείνω συρόμενες πόρτες. Πολλοί τα χρησιμοποιούν σε θερμοκήπια. Είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση και διευκολύνουν επίσης την εργασία.

Αν ψάχνετε για κάτι άλλο τότε μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια απλή γυάλινη πόρτα ή μια ατσάλινη πόρτα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες σας κάνουν το θερμοκήπιό σας καλά μονωμένο, έτσι ώστε η θερμότητα να μην μπορεί να διαφύγει από το θερμοκήπιο.

4: Ένα σωστό σύστημα εξαερισμού.

Μονάδες εξαερισμού είναι πολύ σημαντικά τα καλοκαίρια. Η υπερθέρμανση μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τα λαχανικά σας. Για ένα μικρό θερμοκήπιο, μπορείτε να επιλέξετε α ανεμιστήρας εξαερισμού μικρού μεγέθους επίσης. Επειδή μιλάμε για μια μικρή περιοχή, ένας θαυμαστής πρέπει να κάνει το κόλπο. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ο ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε σημείο όπου είναι προσβάσιμος σε όλο το θερμοκήπιο.

Το μέγεθος του ανεμιστήρα μπορεί να αυξηθεί εάν θέλετε να φυτέψετε περισσότερα λαχανικά. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ποικίλλει γιατί ο καθένας θα έχει μοναδικές επιλογές. Εάν οι άνθρωποι καλλιεργούν λαχανικά που τείνουν να εκπέμπουν περισσότερη θερμότητα, τότε σας ταιριάζει καλύτερα ένας μεγάλος ανεμιστήρας που μπορεί να βγάλει τα πάντα.

Εξαρτάται επίσης από την περιοχή στην οποία μένετε. Εάν κάνει πραγματικά ζέστη τα καλοκαίρια, τότε, οπωσδήποτε, χρειάζεστε μια μονάδα εξαερισμού, χωρίς αμφιβολία γι ‘αυτό.

Μονάδες εξαερισμού θα πρέπει να εγκατασταθεί γιατί η καλή ανάπτυξη των λαχανικών εξαρτάται από τις βέλτιστες συνθήκες. Ένας γαλβανισμένος γωνιακός ανεμιστήρας τοίχου είναι μια εξαιρετική σύσταση για ένα μικρό θερμοκήπιο. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε οποιονδήποτε τοίχο του θερμοκηπίου.

5: Επαρκές σύστημα θέρμανσης.

Ακριβώς όπως η ψύξη, έτσι και τα λαχανικά σας θα χρειάζονται θέρμανση σε διάφορες συνθήκες. Μιλήσαμε στην αρχή ότι τα θερμοκήπια μπορούν να σας προσφέρουν λαχανικά όλο το χρόνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να αναπαράγουν τις συνθήκες μιας τέλειας καλλιεργητικής περιόδου. Όταν γεράσει πολύ το χειμώνα, αυτό το σύστημα θέρμανσης είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για θέρμανση. Συμπεριλαμβάνονται προπάνιο, θερμαντήρες φυσικού αερίου, θερμαντήρες πετρελαίου, σωλήνες μεταφοράς και θερμοσίφωνες ζεστού νερού. Ανάλογα με το μέρος που μένετε και τη διαθεσιμότητα, επιλέξτε κάτι που δεν είναι πολύ μεγάλο. ο Θερμάστρα Remington είναι η προτεινόμενη επιλογή μου. Είναι κάτι που είναι εντός του προϋπολογισμού του καθενός και έχει μηδενικούς συμβιβασμούς στην απόδοση.

Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν συχνά για μεγαλύτερα θερμοκήπια, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει καλύτερη απόδοση σε ένα μικρό. Αν θέλετε να πάτε με κάτι διαφορετικό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Delta Tube SD. Αυτά είναι διαφορετικού τύπου και θα παρέχουν φυτική θερμότητα από κάτω. Όπως και πριν, εξαρτάται πραγματικά από την περιοχή στην οποία ζείτε. Οι ψυχρότερες περιοχές θα απαιτήσουν σίγουρα κατάλληλες θερμάστρες.

6: Περιβαλλοντικοί έλεγχοι και έδραση.

Για θέρμανση και ψύξη έχουμε μιλήσει παραπάνω. Θα χρειαστείτε ένα σύστημα περιβαλλοντικού ελέγχου για τον έλεγχο αυτών των λειτουργιών. Για μικρά θερμοκήπια, μπορείτε πραγματικά να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας θερμοστάτες. Θερμοστάτες είναι εξαιρετικές επιλογές, κυρίως λόγω της λειτουργικότητάς τους. Είναι οικονομικά αποδοτικά και ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Τα συστήματα ελέγχου θερμοκηπίου μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των φορτίων από εσάς. Μπορούν να εργαστούν σε αυτοματοποιημένες εργασίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε check in ξανά και ξανά. Ομοίως, θέλετε να επιλέξετε ένα καλό σύστημα πάγκου. Ένα που είναι αρκετά δυνατό για να χωρέσει αυτά τα λαχανικά και επίσης να παρέχει χώρο για όλα αυτά. Μπορείτε να επιλέξετε ειλικρινά οποιαδήποτε κατασκευή πάγκου επειδή κυρίως οι συνθήκες καλλιέργειας έχουν μεγαλύτερη σημασία.

7: Φροντίδα για το θερμοκήπιό σας.

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω 5 βήματα, καλό είναι να καλλιεργήσετε λαχανικά στο θερμοκήπιό σας! Πιθανότατα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά ορισμένα πράγματα στο θερμοκήπιό σας.

  • Βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά σας έχουν αρκετή αποστράγγιση, μερικές φορές μπορεί κανείς να το ξεχάσει.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο ανεμιστήρας εξαερισμού λειτουργεί καλά και δεν είναι καθαρός. Μερικές φορές η βρωμιά μπορεί να κλειδωθεί στα φτερά.
  • Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι η μονάδα θέρμανσης λειτουργεί σωστά.
  • Θέλετε επίσης να ελέγχετε τακτικά για παράσιτα και ασθένειες στα λαχανικά σας.
  • Ελέγχετε τακτικά το θερμοκήπιό σας για δάκρυα και ζημιές, μερικές φορές ο κακός καιρός μπορεί να το προκαλέσει.