Ποια λαχανικά μπορούν να αναπτυχθούν σε 6 ίντσες εδάφους

Ποια λαχανικά μπορούν να αναπτυχθούν σε 6 ίντσες εδάφους

June 29, 2022 Off By scholarjapa

Εάν καλλιεργείτε λαχανικά στο σπίτι σας, θα έχετε φρέσκα από αυτά για την κουζίνα σας. Τα φρέσκα λαχανικά είναι πολύ υγιεινά σε σύγκριση με τα λαχανικά που αγοράζονται στο κατάστημα.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά στον κήπο, την αυλή, τα υπερυψωμένα κρεβάτια και τις γλάστρες σας. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά σε κρεβάτια και γλάστρες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι καλλιέργειας λαχανικών, αλλά η μέθοδος που αρέσει στους περισσότερους είναι η φύτευση λαχανικών από τους σπόρους.

Πριν καλλιεργήσετε οποιοδήποτε λαχανικό, πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τον τύπο του εδάφους που του αρέσει να αναπτύσσεται, την ποσότητα νερού που χρειάζεται και τον τύπο λιπάσματος που πρέπει να εφαρμόσετε. Βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά σας μεγαλώνουν σε ευνοϊκές συνθήκες, ώστε να σας δώσουν μεγαλύτερη απόδοση.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μαζί σας εκείνα τα λαχανικά που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε 6 ίντσες χώματος. Φροντίστε να επιλέξετε κατάλληλες ποικιλίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των λαχανικών.

Εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου τότε μπορείτε να καλλιεργήσετε τα λαχανικά σας σε ρηχά δοχεία. Τοποθετήστε τα δοχεία ή τις γλάστρες σας στο σωστό σημείο όπου εκτίθενται πλήρως στον ήλιο.

Λαχανικά που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα σε 6 ίντσες εδάφους

Αν είστε από αυτούς που έχουν περιορισμένο χώρο και θέλετε να καλλιεργήσετε λαχανικά σε δοχείο ή γλάστρα τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει πολύ. Όπως σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποια είδη λαχανικών μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα σε 6 ίντσες χώματος.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι εάν καλλιεργείτε φυτά σε μικρότερο δοχείο ή κατσαρόλα τότε θα χρειαστούν περισσότερο νερό. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό γιατί μπορείτε να διατηρήσετε τη συχνότητα του νερού ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, τις ζεστές μέρες θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα νερού για τα φυτά σας γιατί τα φυτά σας χρειάζονται επιπλέον ενυδατική κρέμα το καλοκαίρι. Τις ζεστές μέρες μπορείτε να διορθώσετε το έδαφος με βερμικουλίτη. Θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας αποστράγγισης του εδάφους και θα βοηθήσει επίσης στη διατήρηση της υγρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για τα λαχανικά σας.

1- Πράσινοι της Ασίας

Το Choy Sum, το Tatsoi και το Bok Choy είναι ασιατικά χόρτα που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε ρηχά εδάφη. Τα Asian Greens είναι φυτά χαμηλής συντήρησης και μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αλλά θα πρέπει να διατηρείτε το έδαφος υγρό, ώστε τα λαχανικά σας να γίνουν πιο υγιή.

Το φως του ήλιου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη οποιουδήποτε φυτού, επομένως θα πρέπει να τοποθετείτε τα φυτά σας σε πλήρη ηλιοφάνεια. Επιλέξτε μια τοποθεσία όπου τα φυτά σας εκτίθενται πλήρως στον ήλιο.

Εάν τοποθετήσετε τα φυτά σας σε μέρος όπου λαμβάνουν τουλάχιστον 4 ώρες ηλιακό φως. Θα διατηρήσει την υγρασία στο έδαφος και θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα στρώμα σάπια φύλλα ελέγχει τη θερμοκρασία του εδάφους το χειμώνα.

2- Σκόρδο

Το σκόρδο ενισχύει τη γεύση των πιάτων σας. Εάν θέλετε να πάρετε φρέσκο ​​σκόρδο, τότε θα πρέπει να το καλλιεργήσετε στο σπίτι σας. Το σκόρδο μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί δοχεία ή γλάστρες. Περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των λαχανικών που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε έξι ίντσες χώματος.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σκόρδου σας εκτίθενται πλήρως στον ήλιο και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Για να βελτιώσετε την ποιότητα της αποστράγγισης του εδάφους σας θα πρέπει να προσθέσετε λίγη άμμο. Το pH του εδάφους πρέπει να είναι μεταξύ 6,0 και 8,0.

Κάθε σκόρδο χρειάζεται 6 ίντσες χώρου για να αναπτυχθεί. Η σωστή απόσταση θα βοηθήσει το σκόρδο να επεκταθεί στο έδαφος. Διατηρήστε το χώμα υγρό αλλά όχι υγρό καθώς στο σκόρδο δεν αρέσουν τα βρεγμένα πόδια. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και μυκητιακές ασθένειες, επομένως θα πρέπει να το αποφύγετε.

3- Καλέ

Αν ψάχνετε για λαχανικά που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε ρηχά δοχεία τότε το λάχανο είναι ένα από αυτά. Αλλά δεν θα πάρετε το πλήρες μέγεθος του λάχανου αν το φυτέψετε σε ένα δοχείο.

Το βαθύ έδαφος είναι το καλύτερο μέρος για την καλλιέργεια λάχανου. Όταν καλλιεργείτε λάχανο σε δοχεία, γεμίστε το με ένα πλούσιο μείγμα γλάστρας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των φυτών σας. ΕΝΑ μείγμα γλαστρών υψηλής ποιότητας έχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται το φυτό σας.

Προσθέτοντας κοπριά ή λίπασμα τα φυτά σας θα πάρουν την επιθυμητή ποσότητα αζώτου. Το άζωτο βοηθά στο να γίνουν πυκνά τα φυτά του λάχανου. Το πολύ 5 ώρες ηλιακού φωτός είναι απαραίτητες για την υγιέστερη ανάπτυξη των φυτών λάχανου.

Αποχυμώστε την τοποθεσία όπου τα φυτά σας εκτίθενται πλήρως στον ήλιο. Όταν το μέγεθος των φύλλων είναι περίπου στο χέρι σας, μπορείτε να μαζέψετε τα φύλλα.

3- Μαρούλι

Το μαρούλι δεν χρειάζεται περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί, επομένως μπορείτε να επιλέξετε μαρούλι για καλλιέργεια σε ρηχό μέρος δοχείο. Στα γράμματα αρέσει να μεγαλώνουν σε ψυχρά κλίματα. Η καλύτερη θερμοκρασία για την καλλιέργεια γραμμάτων είναι μεταξύ 40 και 85 βαθμών Φαρενάιτ.

Τα φυτά μαρουλιού χρειάζονται συχνό, ελαφρύ και σταθερό νερό. Κρατα το έδαφος υγρό για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φύλλων. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να καταστρέψει τη σοδειά σας καθώς θα προκαλέσει σήψη των ριζών και μυκητιακή νόσο.

Στις κάμπιες, στις γυμνοσάλιαγκες και στα σαλιγκάρια αρέσει να τρώνε μαρούλι. Το εντομοκτόνο είναι η καλύτερη επιλογή για να απαλλαγούμε από αυτά τα παράσιτα, αλλά η χειροκίνητη συλλογή είναι μια οργανική λύση για αυτό το πρόβλημα.

Μετά από 30 έως 70 ημέρες τα φυτά μαρουλιού σας είναι έτοιμα να σας δώσουν συγκομιδή. Ο χρόνος ωρίμανσης αυτού του φυτού εξαρτάται από την ποικιλία που επιλέγετε για καλλιέργεια σε ρηχά δοχεία ή γλάστρες.

Όταν το μέγεθος του μαρουλιού φτάσει ανάλογα με την επιθυμία σας τότε μπορείτε να το τρυγήσετε. Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για τη συγκομιδή του μαρουλιού, ώστε να έχετε την καλύτερη γεύση.

4- Ραπανάκια

Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε ραπανάκια σε βάθος 6 ίντσες έδαφος αλλά μια ηλιόλουστη τοποθεσία είναι ιδανική για τα ραπανάκια σας. Σε σκιερές περιοχές, τα κοκκινωπά φυτά σας θα παράγουν μεγαλύτερα φύλλα παρά ρίζες.

Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους ραπανάκι την άνοιξη ή το φθινόπωρο, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε το καλοκαίρι. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους του ραπανιού 4 έως 6 εβδομάδες πριν από τον ανοιξιάτικο παγετό. Θα λάβετε όλες τις πληροφορίες για τις ημερομηνίες του παγετού από οποιοδήποτε τοπικό φυτώριο ή κατάστημα κηπουρικής. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν το μπουλόνι τους.

Το χώμα που χρησιμοποιείτε για να γεμίσετε το δοχείο ή τη γλάστρα σας πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Το κομπόστ θα βοηθήσει στη χαλάρωση του εδάφους και στη βελτίωση της αποστράγγισής του. Ορισμένες ποικιλίες ραπανάκι είναι έτοιμες για συγκομιδή μετά από 3 εβδομάδες.

Μην αφήνετε το ραπανάκι για πολλή ώρα στο χώμα. Μπορείτε να τραβήξετε ένα ραπανάκι από το χώμα και να το εξετάσετε πριν μαζέψετε το υπόλοιπο.

5- Μπιζέλια

Μπορείτε να επιλέξετε νάνους ποικιλίες μπιζελιών για καλλιέργεια σε ρηχό δοχείο στις 6 ίντσες έδαφος. Αυτή είναι μια καλλιέργεια με δροσερό καιρό που μπορεί να ανεχθεί τον παγετό. Το καλά στραγγισμένο χώμα είναι τέλειο για την καλλιέργεια μπιζελιών στο σπίτι. Μια ηλιόλουστη τοποθεσία είναι ιδανική για γαλήνη σε ρηχά δοχείο.

Μπορείτε να μαζέψετε τον αρακά όταν είναι καλά γεμάτος. Αν τα αφήσετε για πολλή ώρα τότε θα σκληρύνουν και θα ξεθωριάσει το χρώμα τους.

Όταν τα λιμανάκια είναι δαμασκηνί και το χρώμα τους είναι καλά είναι η καλύτερη εποχή για να τα τρυγήσουμε. Όταν οι λοβοί είναι έτοιμοι για συγκομιδή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι μας για αυτό το σκοπό.

6- Φασόλια

Εάν καλλιεργείτε φασόλια στο σπίτι, μπορείτε να λαμβάνετε φρέσκα φασόλια τακτικά. Μπορείτε να μαζέψετε αποξηραμένα φασόλια στο τέλος αυτής της καλλιεργητικής περιόδου. Τα ξερά φασόλια μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν έχει σημασία ποια ποικιλία καλλιεργείτε, η μέθοδος φύτευσης είναι η ίδια. Τα φασόλια είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την καλλιέργεια φασολιών είναι περίπου 65 έως 75 βαθμούς Φαρενάιτ.

Τα φασόλια μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε έξι ίντσες χώματος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πλούσιο χώμα για να γεμίσετε τα ρηχά σας δοχείο ή γλάστρες. Οι σπόροι φασολιών χρειάζονται μια ίντσα νερό την εβδομάδα μέχρι να βλαστήσουν.

7- Αγγούρι

Στα αγγούρια αρέσει να μεγαλώνουν σε ζεστό καιρό. Η τέλεια θερμοκρασία για την καλλιέργεια αγγουριού πρέπει να είναι 60 βαθμοί Φαρενάιτ. Τα αγγούρια χρειάζονται λίγη συντήρηση, ώστε να μπορείτε να τα καλλιεργήσετε εύκολα σε δοχεία με 6 ίντσες χώμα.

Τα αγγούρια χρειάζονται πλούσιο και γόνιμο έδαφος. μπορείτε να προσθέσετε παλαιωμένη κοπριά ή κομπόστ για να φτιάξετε τη δική σας έδαφος γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Αφού γεμίσετε το δοχείο με το υψηλής ποιότητας μείγμα γλάστρας, μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους.

Τώρα πρέπει να τοποθετήσετε το δικό σας δοχείο στο έντονο φως του ήλιου. Το φως και η ζεστασιά είναι βασικές προϋποθέσεις για την υγιέστερη ανάπτυξη των αγγουριών σας. Όταν τα φυτά αγγουριού σας έχουν 6 έως 8 ώρες ηλιακού φωτός, τότε θα έχετε καλύτερες καλλιέργειες. Διατηρήστε το έδαφος υγρό διατηρώντας τη συχνότητα του νερού.

Τις ζεστές μέρες το έδαφος στεγνώνει πολύ γρήγορα και η ξηρασία μπορεί να επηρεάσει τη γεύση των αγγουριών. Με τη βοήθεια του δακτύλου σας, μπορείτε να ελέγξετε την επιφάνεια του εδάφους. Εάν αισθάνεστε ότι είναι ξηρό, τότε είναι η ώρα να ποτίσετε τα φυτά σας.

8- Μπρόκολο

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πλούσιο έδαφος για την καλλιέργεια μπρόκολου. Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους σε βάθος ¼ ίντσες, 3 έως 4 εβδομάδες πριν από τον τελευταίο παγετό. Οι λάχανοι, οι σκαθάρια ψύλλων, τα σκουλήκια και οι συρματόσχοινα μπορεί να επιτεθούν στα φυτά μπρόκολου σας.

Με τη βοήθεια ενός ρεύματος νερού, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα μικροσκοπικά τέρατα. Το σπρέι με βάση το σαπούνι είναι μια άλλη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Το τακτικό πότισμα, η πλήρης έκθεση στον ήλιο και η άφθονη οργανική ύλη θα βοηθήσουν το μπρόκολο να ευδοκιμήσει. Φροντίστε να επιλέξετε ένα ηλιόλουστο μέρος για τα ρηχά σας δοχεία.

Τα φωσφορικά και το κάλιο χρειάζονται στο μπρόκολο ως τροφές. Όταν το μπρόκολο σας είναι ώριμο, μπορείτε να το μαζέψετε με τη βοήθεια ενός κοφτερό μαχαιριού.

9- Ντομάτες

Εάν επιλέξετε έναν ενδιάμεσο τύπο ντομάτας, τότε μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε 6 ίντσες χώματος. Όχι μόνο ντοματίνια, αλλά μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε μοσχαρίσιες ντομάτες σε 6 ίντσες έδαφος.

Οι ρίζες των φυτών τομάτας δεν μεγαλώνουν πολύ βαθιά. Στις ντομάτες αρέσει να αναπτύσσονται σε υγρό έδαφος. δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ξηρό έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χώμα που περιέχει τύρφη, τύρφη και περλίτη, όλα αυτά τα συστατικά κάνουν το έδαφος πλούσιο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Ο φώσφορος και το κάλιο κάνουν το χώμα σας πλούσιο για την καλλιέργεια φυτών τομάτας.

10- Τσαρντ

Το τσίμπημα είναι από τα λαχανικά που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε μικρούς χώρους καθώς δεν είναι ιδιότροπο φυτό. ΕΝΑ μείγμα γλαστρών υψηλής ποιότητας είναι τέλειο για να γεμίσετε το δοχείο σας για την καλλιέργεια σέσκουλας.

Όταν σπέρνετε τους σπόρους του σέσκουλα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος 12 ιντσών. Η σωστή απόσταση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μεγαλύτερων μίσχων και φύλλων.

Όταν καλλιεργείτε φυτά σε α δοχείο τότε βεβαιωθείτε ότι τα φυτά έχουν τακτική υγρασία. Εάν θέλετε να κάνετε τα σέσκουλα σας χαρούμενα, κρατήστε το χώμα υγρό 2 ίντσες βάθος.

Η άλλη απαίτηση του φυτού χάρτου είναι η πλήρης έκθεση στον ήλιο. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για το σέσκουλο σας ώστε να αναπτυχθεί σωστά. Όταν το μέγεθος των φύλλων είναι σύμφωνα με την επιλογή σας τότε μπορείτε να μαζέψετε τα φύλλα.